Održavanje bazena

Kemijsko i mehaničko održavanje bazena…

Je vrlo važno za očuvanje pravilnog kemijskog balansa vaše bazenske vode, stoga je odlična ideja zaposliti profesionalnu tvrtku za održavanje bazena. Kemijsko liječenje bazena na ispravan način može biti vrlo frustrirajuće za vlasnike bazena. Pravilna kemijska obrada će liječiti bazensku vodu i osigurati zdravlje svih ljudi koji koriste taj bazen. U stvari, to je glavni razlog zašto naši klijenti traže profesionalce da vode brigu o njihovim bazenima. Korištenje i razina kemikalija koje se pojavljuju u tom procesu zahtijevaju puno više znanja nego što većina prosječnih vlasnika bazena posjeduje. U prosjeku većina profesionalaca u našoj branši će posjetiti svaki bazen više od šezdeset puta godišnje.

Sljedeći važan razlog za najam profedionalaca je pravilno održavanje bazenske opreme. Većina vlasnika bazena nema dovoljno tehničkog/strojarskog znanja i/ili iskustva i pomalo su zastrašeni tehničkim izgledom strojarnice bazena. Osim toga, tu je i puno pokretnih dijelova i svaki mali mehanički problem može dramatično utjecati na ispravno funkcioniranje bazena i filtracijskog procesa. Profesionalno održavanje bazena ne samo da će omogućiti vašem bazenu da glatko funkcionira, nego će također uštedjeti vrijeme i novac.

Posljednji a možda i najvažniji razlog za najam kompanije za održavanje bazena je zapravo taj da kad već imate bazen onda i uživajte u njemu. Pustite profesionalce da brzo i učinkovito usisaju bazen, očite rub, nadomjeste sredstva za održavanje kvalitete vode te pregledaju opremu i imaju je pod nadzorom. Znajući da imate stručno osoblje koje se brine o vašem bazenu pomaže vam da uštedite novac i vrijeme koje možete upotrijebiti za druge….bitnije stvari u životu.

Vaš lokalni profesionalac može vam pomoći da odaberete pravu kombinaciju kemikalija za svoj bazen, ali i dati vam savjete za njihovo ispravno korištenje. Ako se održavanje bazena ne uklapa u vaš zauzet tjedni raspored, tu su spremni profesionalci  koji vam mogu održavati bazen čist, pjenušav i spreman za vas da uživate.

Curenje i popravak

Unutarnja površina folijskih bazena je prilično velika površina, što čini proces pronalaženja curenja kao pronalaženje igle u plastu sijena. Srećom, tu su alati i metode razvijene tijekom vremena da nam pomognu s točnim otkrivanje curenja.

Bazen otvaranje /zatvaranje

Pri otvaranju bazena na proljeće zatvaranju na zimu, pozovite nas. Mi ćemo biti u mogućnosti pregledati sve propuste i opreme koju je potrebno popraviti, kao i dijagnosticirati točne kemikalije koje vaš bazen zahtijeva. Tijekom tipičnog otvaranja bazena, mi ćemo ukloniti poklopac bazenskog filtera, ponovno sastaviti spremnik filtera i pumpu, instalirati skakaonicu, ljestve i tračnice, pokrenuti i provjeriti sustav za filtriranje, predati kemijsku analizu vode bazena, i dodati početni šok tretman u bazen. Tijekom zatvaranja, ukloniti ćemo ljestve, rukohvate i stepenice, winterizirati pumpe, filter i grijač, dodati kemikalije i vratiti poklopac bazenskog filtera.

Zamjena bazenskog linera

Nemojte ni pokušavati ovaj proces odraditi na svoju ruku, varenje linera nije nimalo jednostavan proces. Zamjenski ulošci moraju biti po mjeri da stanu u postojeći oblik bazena. Iskusan profesionalni serviser mora izmjeriti postojeće dimenzije bazena kako bi se osiguralo sigurno postavljanje novog linera. Danas postoji veliki izbor boja i uzoraka na raspolaganju za zamjenu. Možete odabrati točnu zamjenu ili možete ići s različitim bojama ili uzorcima kako bi se promijenili vizualni dojam i boju starog bazena. Bez obzira za koji tip linera se odlučite, naši serviseri će se pobrinut da vaš bazen bude lijep i čist ponovno u vrlo kratkom vremenu.