Vepar u bazenu…

Kod nas u gradu je običaj kad se nešto dogodi, dobro ili loše, o tome svi znaju i svi pričaju danima. Ali to je tipično skoro za svaki grad, a pogotovo za ovako mala mjesta kao što su moja.

Pa to me dovodi do jedne veoma smiješne priče što se dogodila ovu zimu na jednom lokalnom imanju. O tome se pričalo danima i svaki put bi ta priča bila popraćena gromoglasnim smijehom svih prisutnih.

Pošto su većina privatnih Villa, pa čak i neki od hotela smješteni neposredno u ili pak uz šumu često se dogodi da ih posjete neki nepoželjni i nepozvani gosti. Pa tako je ovu zimu definitivno bila hit priča kada je divlja svinja upala u bazen jedne vile.

Inače je Vila prazna tokom zime ali igrom slučaja je vlasnik došao kako bi renovirao jedan dio vile i spremio ju za nadolazeće lijeto i sezonu. Prvu noć je sve bilo mirno i tiho ali već sljedeće jutro vlasnik vile imao je što za vidjeti. Nakon što je za čuo glasan udarac i cvilež uputio se u svoje dvorište da vidi što se događa. Ubrzo je shvatio da je jedna divlja svinja zalutala u potrazi za hranom i nesretnim slučajem završila u velikom bazenu za kupanje.

Uplašeni i prestravljeni vlasnik je odmah pozvao nadležne službe koje su je u veoma krarkom roku izvukli iz bazena. Srećom, divlja svinja i bazen su prošli bez većih povreda i oštećenja, a vlasnik je naučio dobru lekciju te je nakon toga postavio ogradu oko svog imanja kako bi zaštitio svoju obitelj i posjetitelje te kako opet nebi došlo do ovakvih veoma smiješnih, ali i pomalo opasnih situacija.

Vepar pliva u bazenu