Stakleni Mozaik

Stakleni mozaik je postao neizostavn dio pri uređenju bilo kojeg interijera. Radilo se tu o nekom termalnom kompleksu ili pak o vlastitom domu, on u prostor unosi specifičnu ljepotu. Svoje korijene vuče još iz antičkih vremena, a sve više postaje popularan i u današnje vrijeme. Mozaik može biti izrađen od raznih materijala, a danas jedan od najpopularnijih je stakleni mozaik.

Stakleni mozaik

 – izgled

 

Stakleni mozaik je poznat po svojoj ljepoti i estetici te je zbog toga jako popularan i najviše se koristi u izradi bazena, sauna, jacuzzia itd. Estetski je najsuperiorniji način oblaganja određenih površina i zbog velikog izbora boja i mogućnosti kombiniranja nijansi predstavlja savršen izbor pogotovo ako je u pitanju oblaganje bazena.

Mozaik svojom ljepotom daje glamurozan izgled i svaku površinu ili prostor pretvara u pravo remek djelo. On je zbog svojih dimenzija idealan za sve površine i moguće ga je postaviti bilo gdje vi to želite. Kvalitetan je i provjeren materijal i uz pravilno postavljanje rok trajanja mu je neograničen. Otporan je na sve vremenske uvjete što znači da ga se može postaviti čak i vani.

 

 – postavljanje

Za postavljanje staklenog mozaika bitno je da je podloga čista, suha i glatka. Za stakleni mozaik preporučuje se uporaba bijelog ljepila jer ono ima jako visoku kvalitetu. Ovo ljepilo rađeno je na bazi cementa i posebno je prilagođeno baš za ovu vrstu mozaika. Ljepilo se mora nanijeti ravnomjerno, te se mora paziti da se ne nanese na preveliku površinu da se ono nebi osušilo prije postavljanja samog mozaika. Nakon postavljanja mreže može se krenuti na postavljanje željenog mozaika. Kada ste postavili mozak, može se krenuti na fuguranje istog, no prije nego li zapocnete ovu fazu radova bitno je da se ukloni sav višak ljepila te da se ono suši minimalno 72 sata.