Luksuzni Bazeni

Koliko puta ste do sada poželjeli jednostavno zaključati ured i otići sedam dana na odmor negdje, gdje nema signala mobitela, gdje je mir i tišina prevladala svakodnevicom košmara i ludila života u kojem danas živimo? Razmišljajući o tome, pronašli smo nekoliko briljantnih lokacija gdje biste mogli utažiti žeđ za toliko očekivanim godišnjim odmorom. Neizbježan dio svih spomenutih lokacija su neizostavno luksuzni bazeni.

Prva lokacija na našoj top listi je:

“Marina Bay Sands” u Singapuru. Posjetitelji ovog hotela kažu da su imali osjećaj da se kupaju i plivaju na “vrhu svijeta” dok su živali u blagodatima i čarima bazena na vrhu ovog 57 katova visokog pogleda. Poprilično smo sigurni da ćete “puknuti” desetke fotografija ovog spektakularnog pogleda na Singapur i njegovu okolicu. “SkyPark” je otvoren svaki dan od 6 sati u jutro pa sve do kasnih večernjih sati, odnosno 11 sati na večer. Ručnici za kupanje i ležaljke će Vam biti dodijeljeni na sunčalištu i plaži od strane osoblja. Dovoljno je samo ponijeti karticu-propusnicu koju ste dobili prilikom dolaska.

Marina Bay Sands-Infinity swimming pool

Pogled iz apartmana u hoteluPhoto Courtesy of marinabaysands.com

Drugi na našoj listi se nalazi:

“Live Aqua Cancun” u gradu Cancun u Meksiku. Kako možete vidjeti iz fotografija, mjesto je famoznog pogleda i još atraktivnijeg položaja u odnosu na ocean. Svojom lokacijom posjeduje gotovo jedinstven pogled na oba mora, Mexsički zaljev i Karipsko more. Ukoliko se odlučite za odmor na ovoj lokaciji i ovom bazenu, nećete požaliti jer klima na ovoj strani svijeta je potpuno drugačija nego kod nas doma. Cancoon2Cancoon3Cancoon
Photo Courtesy of liveaqua.com

Za treću lokaciju smo odabrali:

“The San Alfonso del Mar Seawater Pool in Algarrobo, Chile” ujedno je i najveći bazen sa morskom vodom na svijetu. Sa količinom vode od 257 milijuna litara doslovno oduzima dah svakome tko baci pogled na njegove okolne pješčane plaže. Zapravo, imate osjećaj da se nalazite na rubu mora, dok ne zapazite obalni krajolik samih plaža koje ga okružuju. Kristalno čista voda i besprijekorni krajolik su samo dio odlika ovog Čileanskog resorta. Nevjerovatan je podatak da količina soli koja bi se dobila isušivanjem morske vode u ovom bazenu bi iznosila cca 80 000 tona! Upravo je to i razlog zašto ovaj bazen nema gotovo nikakvih problema sa stvaranjem algi. Potrošnja energije za održavanje je gotovo neznačajna jer je dovoljno da nekoliko filterski pumpi drži ovoliki bazen potuno čistim.
San Alfonso Del Mar
San Alfonso Del Mar4Photo Courtesy of www.sanalfonso.cl

Naš slijedeći odabir predstavlja:

Alta Vista Swimming Pool, Santini” Prekrasan i ujedno najljepši pogled na spektakularanu pozadinu ovog preljevnog bazena vrijedi svakog plaćenog eura. Krajolik je toliko zamaman za pogled da doslovno možete provesti sate i sate promatrajući ovaj prizor. Lokacija samog bazena je doista fantastična, i bez obzira koje je trenutno godišnje doba, i kolika je trenutna temperatura vode u bazenu on vas jednostavno mami da uronite u njega i uživate u pogledu. Impresivan pogled ima svoju cijenu od 200 eura ako ostajete u hotelu, ali stvarno vrijedi svakog centa. Samo jedan dan boravka na ovoj lokaciji napuniti će vam baterije apsolutnim osjećajem divljenja jedinstvenim na svijetu.
alta-vista-suites-santorini-33alta-vista-suites-santorini-23Photo courtesy of www.altavistasuites.com