Ljeto nam se vratilo

Svakim danom vrijeme je sve ljepše i sve toplije pa s time možemo lako zaključiti da se ljeto ponovo vratilo u naše gradove. Svakim danom na plažama u svom gradu vidim sve veći broj ljudi, a pogotovo obitelji sa djecom koji uživaju u prvim toplim danima uz more.

Hoteli su donekle puni, a grad napokon vrvi ljudima i događajima koji mame osmjehe i sreću na lice domaćeg stanovništva koji su sa uzbuđenjem čekali ovo predivno doba godine jer za većinu to znači napokon malo veća zarada, ali i više zabave i društva.

Dok neki uživaju na obližnjim plažama i pokušavaju naći svoje posebno mjesto pod suncem, neki ostaju u svom hotelu i koriste pogodnosti privatnih bazena koji nude malo veću privatnost i manju gužvu. Iako za mene je uvijek bolje uživati uz samo more nego na bazenu opet ponekad je dobro pobjeći od silne gužve koja zna biti naporna. Pogotovo u samom srcu sezone kada više se niti jedno slobodno mjesto na plaži ne može naći.

Obiteljski Bazen
Obiteljski bazen sa ukomponiranim hidromasažnim bazenom.

Nebitno uživali vi uz bazene ili na plaži uz more bitno ja da sebe i svoje najmilije, a pogotovo najmlađe članove vaše obitelji dobro zaštite u vrijeme ovih vrućina. Svi mi znamo da nije dobro se izlagati visokom suncu i velikim vrućinama jer ne samo da mogu uzrokovati opekline koje su neugodne i bolne, već postoje i drugi veći rizici o kojima često i ne razmišljamo.

Često vidim da strani turisti budu po cijele dane na plažama sa svojim djecom i to smatram donekle neodgovorno. Ja razumijem činjenicu da su oni na odmoru te da žele iskoristiti svaki tren da bi svoj odmor proveli na plaži no očito neki nisu svjesni da prekomjerno izlaganje suncu, a ovo pogotovo vrijedi za djecu, može dovesti do sunčanuce ali i dehidracije koja može ozbiljno ugroziti vas život.

Zato neovisno uživali uz bazen u vašem gradu, kupati se u jezeru ili moru obavezno se dobro zaštite od sunca i pokušajte što manje mu se izlagati u vrijeme najjačih vrućina tako da što bezbrižnije možete provesti svoj odmor sa svojim najmilijima.