Avantura u sauni

Kroz svoja mnoga putovanja prešla sam mogle gradove i gradiće, sela i države. Uživala sam u svakom provedenom danu u tim mjestima i a sa sobim sam ponjela vema lijepa sjećanja i uspomene.

Tako tokom svog jednog posjeta u Sloveniju sa tadašnjom plesnom grupom koja je brojala oko tridesetak djevojaka srednjoškolske dobi bile smo u jednom termalnom wellnes kompleksu koji je u svom sastavu imao kompleks različitih vrsta sauni na tri kata. Stvarno ih je bilo svih mogućih oblika i vrsta. Od turskih kupelji pa sve do solnih ili biljnih sauna.

Pošto do tada niti jedna od nas nije bila u sauni, nekolicina nas se odlučila isprobati te čudotvorne i lijekovite kupelji i svakako nismo bile razočarane. Nakon početne velike neugodnosti kada nam je gospođa na samom ulazu rekla da je preporučljivo da sve stvari ostavimo u garderobi uključujući i kupaće kostime brzo smo se navike na tu situaciju . Međutim nikako se nismo mogle naviknuti na ostale goste koji bez srama šetaju po saunama goli kao od majke rođeni, ali to smo nekako kroz priču i smijeh kasnije i zaboravili.

Prošli smo skoro sve vrste od kojih nam je sasvim sigurno najdraža bila jedna biljna u kojoj smo se legle na stolove i jednostavno uživale u detoksikaciji i čišćenju organizma i tijela.

Cijelo iskustvo je bilo odlično sve dok se nismo uspjeli (još uvijek ni sama neznam kako) zaključati u solnu saunu. Nakon prvobitne panike i straha da ćemo u njoj provesti ostatak svog odmora, stigao je jedan gospodin koji nam je ustvari pokazao da ulazna vrata nisu i izlazna već da moramo proci kroz tuš mlake vode da isperemo sol sa kože kako bi mogle dalje nastaviti svoju avanturu.

Svakako nama u početku to nije bilo nikako smiješno no kasnije kao i dan danas kada se nađemo rado se prisjetimo naše male avanture i kratkog straha kojeg smo proživjele u tom trenutku.